Bergwandelen kan uiteraard ruimer beschouwd worden dan zuivere bergsport. Toch neemt wandelen een belangrijke, zo niet de belangrijkste plaats in binnen de bergsport.

BPA richt zich voornamelijk op wandelen in de bergen of bergachtige gebieden en meer specifiek in het maken van meerdaagse tochten. Dit kan in volledige autonomie met de tent of via een netwerk van al of niet bewaakte berghutten of gîtes. Dit alles weliswaar zonder het betreden van gletsjers, rotsbeklimmingen en andere. Die zijn voorbehouden aan de discipline Hooggebergte.

Cursus Bergwandelen
De uitgebreide BPA opleiding tot zelfstandig bergwandelaar biedt de cursist een grondige theoretische fundering, aangevuld met praktijk (oriëntatie, EHBO), een weekend in de Ardennen en een stage in de Alpen.

Meer info over onze jaarlijkse cursus bergwandelen vind je achter volgende link: cursus bergwandelen.

Stages en begeleide tochten
BPA organiseert jaarlijks diverse stages en begeleide tochten in de bergen. Alle informatie hierover kan je terugvinden op de desbetreffende pagina: Stages en begeleide tochten.

 

BPA heeft ook een uitgebreid aanbod aan (halve-)dag wandelingen en meerdaagse tochten. Zie onze webpagina Activiteiten voor informatie hierover. Een greep uit ons aanbod:

Bivaktochten en -workshops

Voor wie liever helemaal op eigen kracht en met eigen middelen de natuur intrekt, wordt in het voorjaar een theoretische workshop en een praktijkweekend georganiseerd. Deze zijn de ideale voorbereiding voor een begeleide bivaktocht in de zomer. De verdere data en info verschijnt weldra op de website. Zie onze webpagina Activiteiten voor informatie over de laatste activiteiten.

Workshop Oriëntatie
Het belang van goede oriëntatievaardigheden om je veilig in de bergen te begeven valt niet te onderschatten. Dus, trek je komende zomer de bergen in, maar ben je niet zo zeker meer van je oriëntatievaardigheden? Ben je al eens verloren gelopen tijdens een white-out of in slechte weersomstandigheden? Wil je graag jouw oriëntatietechnieken eens opfrissen? Dan kan de Workshop Oriëntatie je helpen om van je volgende bergreis een succes te maken. Meer info  

Alle activiteiten in verband met bergwandelen binnen BPA kan je hieronder ook in de agenda vinden.