01/06/2024

Opfrissing hooggebergte
01/06/2024 09:00 - 16:00
Workshop - Mozet

Meer info via deze Link :  Meer info

02/02/2024

In het voorjaar biedt BPA 2 cursusweekends aan in de discipline via ferrata.

  • Start to via ferrata van 22/06/2024 tot 23/06/2024: De basiscursus voor via ferrata die je nadien toelaat zelfstandig eenvoudige via ferrata's te ondernemen.
  • Via ferrata touwtechnieken van 15/06/2024 tot 16/06/2024: Een touw kan in diverse omstandigheden een handig hulpmiddel zijn bij via ferrata's. Tijdens dit cursusweekend train je intensief op enkele technieken.

Alle info vind je in de klimrubriek van deze website.

14/01/2024

Beste BPA leden,

13/01/2024 kregen wij het trieste nieuws dat één van onze vaste stageleiders en gemotiveerde BPA- medewerkers Albert Nowak overleden is.

Hij kampte al een paar maanden met een ziekte en was de laatste weken erg verzwakt en de moed ook wat verloren. Wie Albert goed gekend heeft, weet dat hij altijd heel optimistisch was en gedreven om binnen de club zijn medewerking te verlenen. Hij heeft vele bergsporters in spe naar de mooie bergen gebracht op alpiene tochten en meerdere basis hooggebergte stages verzorgd.

Albert was een man waar je alles aan kon vragen, altijd bereid om te helpen. Hij had ook een enorm doorzettingsvermogen. Hij zal altijd een plaatsje in ons geheugen blijven hebben.

Als bestuur wensen wij zijn familie veel sterkte en steun in deze moeilijk periode van afscheid nemen. Zo'n afscheid komt toch nog altijd een stukje onverwacht.

De begrafenis heeft plaats in intieme kring. Op een later te bepalen tijdstip zal voor de bergsportgemeenschap een gepast afscheid volgen.

Sterkte aan iedereen die om het verlies van Albert rouwt.

Namens het BPA-bestuur,

 

Jort, Marc, Bernard, Tine, Wout en Wim

Rouwbrief

28/11/2023

Het volledige zomeraanbod aan hutten- en bivaktochten van BPA staat online! Vanaf 1/12/2023 kan ingeschreven worden. Heb je specifieke vragen over een tocht, dan staan de betrokken begeleiders klaar om je te antwoorden.

Lees verder en schrijf in via: Bergwandelstages en begeleide tochten 2024.

25/10/2023

Genieten van een heerlijk sneeuwlandschap, ver weg van de drukte van skipistes. Deze winter heeft BPA nog één mogelijkheid! Vanuit een vaste verblijfplaats in Obernberg am Brenner (Oostenrijk) onderneem je dagelijks een wandeling op sneeuwschoenen onder begeleiding van een Belgische gids. De plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet je in te schrijven. Meer info vind je op de website.

8/8/2023

De BPA cursus hooggebergte 2023-2024 geeft je een basiskennis, door theoretische en praktische avonden alsook met praktijkdagen in de Ardennen. De doelstelling van deze cursus is cursisten initiëren zodat ze op een verantwoorde manier zelfstandig naar de bergen kunnen trekken om eenvoudige beklimmingen uit te voeren. Na deze cursus kan je deelnemen aan een BPA alpiene opleidingsstage.

Meer info:HGB cursus 2023-2024

22/03/2021

Voor zelfstandige wandelaars een geweldige tocht in het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende dagetappe met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

 

De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link
01/03/2021
Alweer een schitterende wandeling om zelfstandig, gewapend met GPS of smartphone, de natuur in te trekken! De tweede hoogtemeterwandeling is een klassieker: vanuit Bouillon loop je over de hoogtes boven de Semois richting Rochehaut en langsheen de prachtige Crêtes de Frahan en Crêtes de Corbion keer je terug tot aan de voet van de Middeleeuwse burcht.
De track, routebeschrijving en foto's vind je via deze link.
 

26/01/2021

Voldoende hoogtemeters opbouwen? Maak zelf de wandeling wanneer het jou past, op basis van de tochtbeschrijving en downloadbaar GPS-bestand hieronder.

tro maret

De wandeling vind je door op deze link te klikken: https://www.alpenvereinaktiv.com/s/yCHdV
07/12/2020
Om alle clubactiviteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen, heeft BPA jaarlijks nood aan nieuwe gediplomeerde begeleiders en lesgevers. BPA ondersteunt je graag bij je kaderopleiding bij Bergsportschool (KBF) of Vlaamse Trainerschool (VTS). Wist je dat BPA je volledige opleiding mogelijks terugbetaalt? Wens je een opleiding te volgen, bekijk dan de informatie op de website van KBF en informeer naar de ondersteuning vanuit BPA via voorzitter@bpa.be.
 
Een greep uit de mogelijke opleidingen :
  • Initiator Sportklimmen (Klimax) 
  • Instructeur B Sportklimmen 
  • Initiator Sportklimmen (Olympia) 
  • Instructor mountain walking & trekking (IMWT) 
  • Voortraject Instructor Alpine Climbing 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com