17/09/2023

Schrijf jullie massaal in voor de tweede editie van onze klimwedstrijd op 21 oktober.

Meet je met andere klimmers tijdens de klimwedstrijd van Wall Street, BPA en Kajoe met 3 niveau reeksen en 3 leeftijdscategorieën, dus voor iedereen! Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het is een recreatieve wedstijd voor iedereen die zin heeft in een uitdaging en zich wil meten met andere klimmers. 
Kom je liever supporteren of gezellig samenzijn aan de toog (bij een hapje of drankje), dan kan dat ook zeker. Tussen de reeksen en finale komt David Leduc om 18 u enthousiast zijn ervaringen delen over DoloMythische beklimmingen. Schrijf je in via onderstaande link als je erbij wil zijn.
We rekenen opnieuw op een grote opkomst. Vertel het verder en spread the news!

Surf naar BPA Climbing Trophy

8/8/2023

De BPA cursus hooggebergte 2023-2024 geeft je een basiskennis, door theoretische en praktische avonden alsook met praktijkdagen in de Ardennen. De doelstelling van deze cursus is cursisten initiëren zodat ze op een verantwoorde manier zelfstandig naar de bergen kunnen trekken om eenvoudige beklimmingen uit te voeren. Na deze cursus kan je deelnemen aan een BPA alpiene opleidingsstage.

Meer info:HGB cursus 2023-2024

Wie in het najaar zijn wandelconditie en tredzekerheid wil onderhouden en in goed gezelschap en een prachtige omgeving de Oostkantons in Belgie wil ontdekken in de herfst, reppe zich naar Trekking Holzheim - Sankt Vith - Holzheim (weekend van 18/19 november). Sandy Van Ael en Dirk Van Laer nemen max. 15 deelnemers mee, dus aarzel niet en schrijf je in.

22/03/2021

Voor zelfstandige wandelaars een geweldige tocht in het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende dagetappe met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

 

De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link
01/03/2021
Alweer een schitterende wandeling om zelfstandig, gewapend met GPS of smartphone, de natuur in te trekken! De tweede hoogtemeterwandeling is een klassieker: vanuit Bouillon loop je over de hoogtes boven de Semois richting Rochehaut en langsheen de prachtige Crêtes de Frahan en Crêtes de Corbion keer je terug tot aan de voet van de Middeleeuwse burcht.
De track, routebeschrijving en foto's vind je via deze link.
 

26/01/2021

Voldoende hoogtemeters opbouwen? Maak zelf de wandeling wanneer het jou past, op basis van de tochtbeschrijving en downloadbaar GPS-bestand hieronder.

tro maret

De wandeling vind je door op deze link te klikken: https://www.alpenvereinaktiv.com/s/yCHdV
07/12/2020
Om alle clubactiviteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen, heeft BPA jaarlijks nood aan nieuwe gediplomeerde begeleiders en lesgevers. BPA ondersteunt je graag bij je kaderopleiding bij Bergsportschool (KBF) of Vlaamse Trainerschool (VTS). Wist je dat BPA je volledige opleiding mogelijks terugbetaalt? Wens je een opleiding te volgen, bekijk dan de informatie op de website van KBF en informeer naar de ondersteuning vanuit BPA via voorzitter@bpa.be.
 
Een greep uit de mogelijke opleidingen :
  • Initiator Sportklimmen (Klimax) 
  • Instructeur B Sportklimmen 
  • Initiator Sportklimmen (Olympia) 
  • Instructor mountain walking & trekking (IMWT) 
  • Voortraject Instructor Alpine Climbing 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com