Ons clubblad Horizon is net voor de COVID-19 maatregelen vertrokken naar de drukker. Hierdoor staan er een aantal activiteiten in die niet kunnen doorgaan gezien de huidige situatie . Volgende activiteiten zijn al zeker afgelast:

  • Bivak workshop op 23/04/2020
  • Cursus KVB1&2 in mei-juni
  • Clubavond op 24/04
  • Beginnersstage tententrekking in Lake District

We houden jullie op de hoogte! 

Beste klimmers, alpinisten, bergwandelaars, sportievelingen,

Gebaseerd op de jongste richtlijnen van onze overheden worden alle clubactiviteiten van BPA afgelast tot en met 19/04/2020. Dit betekent dat o.a. de sessies van de cursus bergwandelen, de cursus hooggebergte, de open klimdag, wandelingen e.d. worden geannuleerd tot de gestelde datum. In welke mate activiteiten worden uitgesteld naar een later tijdstip, kan in overleg met het bestuur, cursuscoördinator en betrokken medewerkers besproken worden.

Wij hopen dat de periode niet verder verlengd wordt en dat wij alle activiteiten kunnen hervatten vanaf 19/04/2020. Wij houden de adviezen van de overheden verder in de gaten en zullen blijven communiceren via nieuwsbrief, website en facebook.

Wij hopen op ieders begrip en wensen ieder een goede gezondheid.

Onze via ferrata dag is alweer volzet!

Daar is hij weer, de jaarlijkse via ferrata dag van BPA!

Voormiddag: Marche-les-Dames (Moeilijkheid: AD+)
Namiddag: Les Grands Malades (Moeilijkheid: D-)

Lees meer op Open clubactiviteit Via Ferrata en schrijf in!

Ook dit jaar nemen we deel aan de Reuzenloop in Borgerhout! Deze gaat dit jaar door op 31/05/2020. Omdat we jullie fit willen houden, en ook de initiatieven wil ondersteunen die sportantenne Borgerhout mee promoot, bieden wij jullie als bestuur weer de kans om je sportief engagement te tonen en BPA in de kijker te lopen.

BPA zorgt voor de groepsinschrijving, dus al wat je moet doen is inschrijven op onze website. Alle details te vinden onder Reuzenloop.

Hooggebergtecafé voor afgestudeerden HGB cursus: TWEEDE EDITIE

Vrijdag organiseerden we de eerste bijeenkomst van het hooggebergte café. Op basis van enkele ervaringen met toeren in het hooggebergte, werd levendig gediscussieerd over het voorbereiden van de tochten, omgaan met aanpassing aan de hoogte en hoogteziekte, keuze van materiaal... Succesverhalen, maar ook minder succesvolle ondernemingen werden voorgesteld en besproken. Dit alles uiteraard overgoten met een heerlijke pint of koffie. Een leerrijke ervaring voor een enthousiaste groep! Wil je er ook bijzijn om actief jouw ervaringen te delen en te leren van anderen? De volgende sessie is gepland voor 8 mei, 20 uur in Vlug Vooruit te Merksem.  Breng zeker je plannen voor de zomer mee. Tot dan!

Meer info: dominique.suys@gmail.com of HGB café

Heb je de laatste 10 jaar de veelgeprezen cursus Hooggebergte van BPA gevolgd? Ben je mee geweest op stage? Heb je nadien wel eens een jaar in de Alpen overgeslagen? Wil je dit jaar terug naar de bergen, maar voel je je niet zeker meer over de toen aangeleerde technieken? Dan biedt BPA een workshop OPFRISSING HOOGGEBERGTE aan. Meer info: Opfrissing alpiene technieken

Wanneer de zomer op z'n einde loopt rust BPA niet op haar lauweren, integendeel! Voor de rotsklimmer die net dat stapje verder wil zetten nemen Bram en Kevin je mee naar de Wilder Kaiser, bakermat van het alpiene klimmen. Doel: het zelfstandig en veilig leren multi-pitch klimmen in alpiene omgeving. Alle details en inschrijvingen: multi-pitch stage, of onder de sectie klimmen op onze website.

Een nieuw jaar betekent nieuwe activiteiten om de kalender mee te vullen!

Bij onze activiteiten zijn er een hele hoop nieuwe afspraken te vinden:

  • Het Hooggebergtecafé: een nieuw initiatief om mensen bij elkaar te brengen en ervaring uit te wisselen. Ben je op zoek naar klimpartners, of wil je graag kennismaken met andere bergsporters uit de club? Dan is het hooggebergtecafé iets voor jou. Details te vinden onder "Activiteiten" en CAFE HGB.
  • Een bivakworkshop: door ervaren bergwandelaar Frederico Penta, die graag zijn kennis met jou wil delen. Details te vinden onder "Activiteiten".

Ook de eerstvolgende clubavonden vind je terug op de website: Clubavonden 24/1 en 24/4, met als eerste afspraak een voorstelling door Mark Sebille over zijn recente boek "De speeltuin van de koningen". Zeker de moeite waard!

Tot slot staan er ook dit jaar weer een hele reeks dag- en conditiewandelingen op de agenda. Alle details kan je steeds vinden onder "Activiteiten" en Conditiewandelingen!

De volgende edities van onze opleidingen Outdoor sportklimmen (KVB 3) en Rotsklimmen Gevorderden (KVB 4) staan weer voor de deur! Details online & inschrijvingen geopend!

KVB 3 vind je onder "Opleidingen" --> "Sportklimmen (KVB1, 2 en 3)" --> "Outdoor sportklimmen (KVB 3)", of gewoon via bijgevoegde link.

KVB 4 vind je onder "Opleidingen" --> "Rotsklimmen gevorderden" --> "Module 1 KVB 4", of gewoon via bijgevoegde link.

 

In augustus 2020 nemen Gui Lemmens en Eddy Serneels je mee naar de Aiguilles Rouges, waar een van de mooiste panorama's van de Alpen te vinden is. Ter plaatse wordt er gefocust op alle technieken om je veilig in de bergen te verplaatsen. Periode: van zaterdag 8 augustus tot zaterdag 15 augustus.

Inschrijvingen zijn geopend, meer informatie kan je vinden onder Aiguilles Rouges.

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com