Tips & Tricks voor je tententrekking


In volledige vrijheid je een weg banen door een uitgestrekt bergachtig gebied, wie droomt er niet van? Mits fysiek in staat te zijn die extra kilo’s in je rugzak te kunnen dragen, behoort een tententrekking tot ieders mogelijkheden.

Tijdens de workshop bivak geeft Frederico Penta je een uiteenzetting over materiaal en tochtplanning in functie van je tententrekking. Welk materiaal is op de markt? Waar plaats je je tent en waar beter niet? Hoe ga je om met voeding en water?

Frederico Penta is sinds menig jaar een actieve bergwandelaar en misschien ook net dat tikkeltje meer... Hij houdt zowel van uitdagende fysieke trekkings doorheen Schotse moddervelden als van licht alpiene tochten over gletsjers en geklauter over rotsen. Zijn trouwste partner, een degelijke tent, gaat steeds mee op trekking. “Niets overtreft die eenzame momenten waar je in een zonovergoten landschap gezellig naast je kookpotje kan genieten van de prachtige natuur. Zelfs een fikse regenbui die aanzet tot het schuilen in mijn tentje wordt geapprecieerd. Heerlijk zo cocoonen in een warme slaapzak, terwijl de druppels kletteren op je tentzeil.”

 

Datum: 23/04/2020 (19.30u – 22.15u)

Plaats: Huis van de Sport, Berchem

Prijs: 5€ (gratis voor cursisten bergwandelen)