Clubavond vrijdag 24 JANUARI 2020

DE SPEELTUIN VAN DE KONINGEN

Mark Sebille

We dachten dat koning Albert I nu en dan ging klimmen. Het koningshuis was daar discreet over, aangezien het hun privéleven betrof.

In werkelijkheid zat de bergbeleving zeer diep in de genen van twee generaties van de Koninklijke familie. Leopold III was nog fanatieker dan zijn vader, en alle vakanties brachten ze in de bergen door. Klimmen was bovendien een gezinsactiviteit, ook de koninginnen Elisabeth en Astrid, en de kinderen Karel, Marie-José en Joséphine-Charlotte hingen aan de rotsen.

Voor zijn boek “De speeltuin van de koningen” kreeg Mark Sebille uitzonderlijk toegang tot de archieven en de persoonlijke fotoalbums van de vorsten. Dat beeldmateriaal is even verrassend als indrukwekkend.

Aanvang:             20.30u

Deuren:               20.00u

Locatie:               Parochiecentrum, Saunierlei 50, Hemiksem

Inkom:                5€

Tijdens de clubavond kan u het boek aanschaffen. Per verkocht boek (35 €) schenkt Mark 5€ aan onze club.

 

Clubavond vrijdag 24 april 2020

Manaslu - Annapurna trekking

Gui Lemmens

Na onze trekking naar de Everest-regio in 2016 was het tijd om een ander Nepal te leren kennen. Na het nodige opzoek- en puzzelwerk en na overleg met Nepalese vrienden kwam ik tot een trekking van 18 stapdagen door het Manaslu- en Annapurna-gebied. Een ongewone trekking die alle mogelijke landschappen en culturen combineert: smalle kloven met woeste rivieren, bossen met wilde apen, bananenplantages, vredige hindoe en boeddhistische dorpjes, witte bergreuzen en woestijnachtige rotslandschappen... maar ook stoffige jeeproutes en ijzige bergpassen. Medio oktober 2019 vertrokken we met 6 BPA-ers richting Kathmandu...

Ik neem u graag mee op ons avontuur.

Aanvang:             20.30u

Deuren:               20.00u

Locatie:               Parochiecentrum, Saunierlei 50, Hemiksem

Inkom:                5€