De voorbije jaren kondigden we onze via-ferratadag steeds aan als jeugdactiviteit. We merkten de laatste jaren echter dat steeds meer volwassenen interesse toonden voor deze dag waardoor we de editie van 2019 dan ook openstellen voor alle BPA- en KBF-leden, volwassenen en uiteraard ook jeugd.

Bij een Via Ferrata is de klimroute op de rotsen uitgezet met staalkabels, voetsteunen en “handvaten” die aan de rotswand verankerd zijn. De staalkabels dienen om de karabiners van ons zekeringsapparaat (ViaFerrata-set) aan vast te klikken maar we gebruiken ze ook om ons voort te bewegen en/of om ons evenwicht te bewaren.
Overal in de Alpen rijzen de via-ferrata’s als paddestoelen uit de grond en worden het echt aantrekpolen voor het lokale toerisme.
Het “beklimmen” van een via ferrata is echter niet zo onschuldig als het zich laat uitschijnen en daarom willen we met deze activiteit ook onze leden die nog geen ervaring hebben met via ferrata’s onder begeleiding van onze monitoren laten kennismaken met deze bergsport discipline.


Na de nodige instructie’s ivm technieken en materiaal, begeleiden we jullie doorheen de via ferrata van Marche-les-Dames. Deze biedt alle mogelijke obstakels die je zou kunnen tegenkomen op een via-ferrata in de Alpen: ladders, hangbruggen, korte kletterpassages, de “swing” en voor de durvers een apenbrug over de Tarzanvallei op een hoogte van ruim 100m.

 

Deelnemingsvoorwaarden: BPA- of KBF lidmaatschap, Belgische nationaliteit, vrij van hoogtevrees.
Datum: zondag 5 mei, 10u
Locatie: Commandokamp van Marche-les-Dames
Prijs:
BPA-jeugdleden 10 eur
Jeugd leden andere KBF-clubs 15 eur
= incl huur materiaal en drankje na afloop.

BPA volwassenen 20 eur incl.
volwassen van andere KBF-clubs 25 eur
= incl drankje
volwassenen kunnen het materiaal bij BPA huren: klimgordel 2 euro, helm 2 euro, via ferrata set + schroefmusketon 2 euro
Inschrijven: via onze website onder de rubriek activiteiten / via ferratadag

! vergeet je lidkaart + paspoort niet bij aanmelden in het commandokamp. wie één van beide niet bij heeft mag het terrein niet binnen.

de inschrijvingskosten worden dan niet terugbetaald.