Deze cursus is gericht naar diegenen die zelfstandig willen gaan klimmen in goed geëquipeerde (uitgeruste) rotsmassieven.

Inhoud & Organisatie: 

Het doel is het aanleren van de algemene veiligheden en de basistechnieken van het rotsklimmen d.m.v. een theoretische en praktische opleiding. Materiaalkennis, touwtechnieken, basis klimtechniek, voorklimmen, terminologie, het gebruik van materiaal, het interpreteren van een klimtopo en het routeverloop, ... worden uitgelegd en uitgebreid ingeoefend. Het klimniveau krijgt weliswaar aandacht maar is niet het hoofdaspect van de cursus. Deze cursus bouwt logisch verder op de vaardigheden die in de module “indoor sportklimmen” reeds werden aangeleerd en ingeoefend. Bij het beëindigen van deze cursus moet men veilig en zelfstandig kunnen voorklimmen op goed geëquipeerde rotsmassieven.. De evaluatie is gebaseerd op de vereisten voor klimvaardigheidsbewijs 3 (KVB 3).

 

Deelnamevoorwaarden: 

  • Beschikken over klimvaardigheidsbewijs 2
  • 18 jaar zijn bij het begin van de cursus
  • Lid zijn van een club van KBF (leden van BPA & Kajoe krijgen voorrang)

 

PRIJS: 

185 Euro voor BPA leden en Kajou-leden
200 Euro voor andere KBF leden

Inbegrepen in de cursusprijs: Initiatie en begeleiding door Bloso-initiatoren, toegang tot de zaal, constante evaluatie, handleiding. Alles in een aangename sfeer en professionele aanpak. Klimvaardigheidsbewijs 3 (mits positieve evaluatie). Een verzekering is reeds inbegrepen in uw lidmaatschapsbijdrage.

Niet inbegrepen: persoonlijk klimmateriaal, heen- en terugreis naar de klimmassieven.

Periode: De cursus loopt van januari tot september 2020

Max deelnemers: 24

Doelgroep: Deze cursus is gericht naar diegenen die zelfstandig willen gaan klimmen in goed geëquipeerde (uitgeruste) rotsmassieven.
Het is ook een vervolg op de module “Indoor sportklimmen” die voorafgaand georganiseerd wordt.

Data indoor:
Kennismakingsavond en uitleg over het nodige materiaal ma 13 januari 2020, 20u Huis van De Sport Berchem.

Initiatieavonden telkens van 19u45 tot 23u00: za 25/1, za 15/2, za 14/3

Data outdoor:
De outdoordagen vinden plaats op volgende data, telkens van 09u30 t.e.m. 16u: zo 29/3, 25/4 en 26/4,  17/5, 14/6, 13/9
De evaluatiedag zal plaatsvinden op zaterdag 27/09/2020.

 

Huur klimmateriaal: Voor diegene die nog niet in het bezit zijn van een gordel en een helm bestaat de mogelijkheid om deze te huren. De huurprijs voor de ganse periode van de cursus, met mogelijkheid tot gebruik buiten de klimschool, bedraagt 20 euro + 100 euro waarborgsom, te betalen tijdens de kennismakingsavond van de klimschool. De waarborgsom wordt bij het in goede staat inleveren van het gehuurde materiaal terugbetaald.
Gedurende het jaar worden ‘Open klimdagen’ & ‘niveautraining voor volwassenen’ georganiseerd. Deze activiteiten staan open voor alle BPA-leden en zijn warm aanbevolen voor de cursisten van module “Outdoor sportklimmen” om zelfstandig hun aangeleerde technieken te komen inoefenen en hun klimtechniek te verbeteren. Voor de open klimdagen kan je ter ondersteuning een klimtouw lenen bij de coördinator. Tevens maakt hij je wegwijs op het klimmassief. In de wintermaanden bezoeken we in groep verschillende klimzalen. Voor de laatste informatie, kijk op de BPA website en in het clubblad Horizon.

 

Meer informatie nodig?
Stuur een mailtje naar bpa.cursusb@gmail.com