Deze cursus is gericht naar diegenen die zelfstandig willen gaan klimmen in goed geëquipeerde (uitgeruste) rotsmassieven.

Inhoud & Organisatie: 

Het doel is het aanleren van de algemene veiligheden en de basistechnieken van het rotsklimmen d.m.v. een theoretische en praktische opleiding. Materiaalkennis, touwtechnieken, basis klimtechniek, voorklimmen, terminologie, het gebruik van materiaal, het interpreteren van een klimtopo en het routeverloop, ... worden uitgelegd en uitgebreid ingeoefend. Het klimniveau krijgt weliswaar aandacht maar is niet het hoofdaspect van de cursus. Deze cursus bouwt logisch verder op de vaardigheden die in de module “indoor sportklimmen” reeds werden aangeleerd en ingeoefend. Bij het beëindigen van deze cursus moet men veilig en zelfstandig kunnen voorklimmen op goed geëquipeerde rotsmassieven.. De evaluatie is gebaseerd op de vereisten voor klimvaardigheidsbewijs 3 (KVB 3).

 

Editie 2019 is reeds gestart & inschrijvingen zijn gesloten! Hou onze website in de gaten, in het najaar komen de informatie & inschrijvingen voor editie 2020 online!

 

Deelnamevoorwaarden: 

Beschikken over klimvaardigheidsbewijs 2.
Beheerst u de vaardigheden, maar u legde nog geen proef af? Dan kan u vrij inschrijven voor het evaluatiemoment van de module “indoor sportklimmen” dat doorgaat op zaterdag 20 oktober 2018.
Beschikt u al over het klimvaardigheidsbewijs 2, dan kan u onmiddellijk inschrijven.
18 jaar zijn bij het begin van de cursus.
Voor de jeugd wordt de jeugdklimschool aangeraden.
Lid zijn van een club van KBF (leden van BPA & Kajoe krijgen voorrang).
Beschikt u al over het klimvaardigheidsbewijs 2, dan kan u onmiddellijk inschrijven. 

PRIJS: 

185 Euro voor BPA leden en Kajou-leden
200 Euro voor andere KBF leden

Inbegrepen in de cursusprijs: Initiatie en begeleiding door Bloso-initiatoren, toegang tot de zaal, constante evaluatie, handleiding. Alles in een aangename sfeer en professionele aanpak. Klimvaardigheidsbewijs 3 (mits positieve evaluatie). Een verzekering is reeds inbegrepen in uw lidmaatschapsbijdrage.

Niet inbegrepen: persoonlijk klimmateriaal, heen- en terugreis naar de klimmassieven.

Periode: De cursus loopt van januari tot september 2019

Max deelnemers: 36

Doelgroep: Deze cursus is gericht naar diegenen die zelfstandig willen gaan klimmen in goed geëquipeerde (uitgeruste) rotsmassieven.
Het is ook een vervolg op de module “Indoor sportklimmen” die voorafgaand georganiseerd wordt.

Data indoor:
Kennismakingsavond en uitleg over het nodige materiaal ma 14 januari 2019.
Plaats en uur van samenkomst te Antwerpen wordt na de inschrijving meegedeeld.

Initiatieavonden telkens van 19u45 tot 23u00: za 26/1, za 9/02, za 23/2*
*Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het zijn dat de groep voor de indoorinitiaties ontdubbeld wordt om wat betreft beschikbare ruimte en begeleiding een optimale organisatie te bekomen. Daarom worden ook nog volgende reservedata voorzien: za 02/02, 16/02 en za 16/03

Data outdoor:
De outdoordagen vinden plaats op volgende data: zo 24/3, za 27/4 & zo 28/4, zo 19/5, zo 16/6, zo 8/9
De evaluatiedag zal plaatsvinden op zaterdag 28/9/2017.

 

Huur klimmateriaal: Voor diegene die nog niet in het bezit zijn van een gordel en een helm bestaat de mogelijkheid om deze te huren. De huurprijs voor de ganse periode van de cursus, met mogelijkheid tot gebruik buiten de klimschool, bedraagt 20 euro + 100 euro waarborgsom, te betalen tijdens de kennismakingsavond van de klimschool. De waarborgsom wordt bij het in goede staat inleveren van het gehuurde materiaal terugbetaald.
Gedurende het jaar worden ‘Open klimdagen’ & ‘niveautraining voor volwassenen’ georganiseerd. Deze activiteiten staan open voor alle BPA-leden en zijn warm aanbevolen voor de cursisten van module “Outdoor sportklimmen” om zelfstandig hun aangeleerde technieken te komen inoefenen en hun klimtechniek te verbeteren. Voor de open klimdagen kan je ter ondersteuning een klimtouw lenen bij de coördinator. Tevens maakt hij je wegwijs op het klimmassief. In de wintermaanden bezoeken we in groep verschillende klimzalen. Voor de laatste informatie, kijk op de BPA website en in het clubblad Horizon.

 

Meer informatie nodig?
Stuur een mailtje naar bpa.cursusb@gmail.com