Klimmen, ja ook voor jou!

Leer op enkele avonden veilig indoor klimmen en behaal je KVB 1 of 2.

Je droomt er al jaren van, maar vraagt je af waar te beginnen? Wèl, volg een gedegen opleiding bij de Bergsportvereniging Provincie Antwerpen. Op enkele zaterdagavonden leer je de basistechnieken van het indoor sportklimmen onder begeleiding van ervaren en gemotiveerde monitors. Je krijgt de nodige uitleg voor het correct gebruiken van het materiaal (zekeringsapparaten, klimgordel, klimsetjes, ed..) en leert zo veilig te klimmen. Bovendien leer je gelijkgestemden kennen in een toffe sfeer. Geen voorkennis nodig.

 

De cursus bestaat uit 2 modules – KVB 1 en 2 - en vormen de basis voor de eventuele vervolgopleiding Outdoor sportklimmen (KVB 3) (ook bij ons te volgen!) waar je buiten leert klimmen op beveiligde massieven.

 • KVB 1 omvat het indoor ‘topropen’.
 • KVB 2 is het indoor voorklimmen.

 

Voor meer informatie over het systeem van Klimvaardigheidsbewijzen verwijzen we je graag door naar de website van KBF, onze federatie.

 

Het doel is het aanleren van de algemene veiligheden en de basistechnieken van het indoorklimmen d.m.v. een theoretische en praktische opleiding. Materiaalkennis, touwtechnieken, basisklimtechniek, opwarming & cooling down, blessurepreventie, angstreductie, voorklimmen, ... worden uitgelegd en uitgebreid ingeoefend. Het klimniveau krijgt weliswaar aandacht maar is niet het hoofdaspect van de cursus. Bij het beëindigen van deze cursus moet men veilig en zelfstandig kunnen voorklimmen in een daarvoor geschikte klimzaal. De evaluatie is gebaseerd op de vereisten voor klimvaardigheidsbewijzen 1&2 (KVB1&2).

 

De inschrijvingen voor de editie van najaar 2019 zijn geopend! Onderaan deze pagina vind je het inschrijvingsformulier.

 

Deelnamevoorwaarden:
18 jaar zijn bij het begin van de cursus. Lid zijn van een club van KBF (leden van BPA krijgen voorrang). 

 

Prijs:

 • 110 Euro voor BPA of Kajoe leden
 • 130 Euro voor KBF leden (niet BPA of Kajoe)
 • 130 Euro voor niet-leden

 

Inbegrepen in de cursusprijs:
Initiatie en begeleiding door Bloso-initiatoren, toegang tot de zaal, constante evaluatie, cursusboekjes KVB®1&2. Alles in een aangename sfeer en professionele aanpak. Klimvaardigheidsbewijs 1 & 2 (mits positieve evaluatie). Een verzekering is reeds inbegrepen in uw lidmaatschapsbijdrage aan KBF.

Niet inbegrepen: persoonlijk klimmateriaal.

 

Maximum aantal deelnemers: 30

 

Doelgroep:
Deze cursus is gericht naar diegenen die veilig en zelfzeker indoor willen leren voorklimmen. Geen voorkennis vereist. Het is ook een voorbereiding op de module “Outdoor sportklimmen” die aansluitend georganiseerd wordt.

 

Data:

 • zaterdag 14-09-2019 = Wallstreet
 • dinsdag 17-09-2019 = Gooreind
 • dinsdag 24-09-2019 = Gooreind
 • zaterdag 05-10-2019 = Wallstreet
 • dinsdag 08-10-2019 = Gooreind
 • zaterdag 19-10-2019 = Wallstreet - evaluatie (vereist voor deelname aan de module “outdoor sportklimmen”)

 

Locatie en uren:

 

Inlichtingen en/of inschrijven:
Inschrijven kan enkel via het inschrijvingsformulier onderaan deze webpagina. De inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld en het invullen van het inschrijvingsformulier. De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

 

Mogelijkheden na deze opleiding binnen BPA:
Gedurende het jaar worden ‘Open klimdagen’ & ‘niveautraining voor volwassenen’ georganiseerd. Deze activiteiten staan open voor alle BPA-leden en zijn warm aanbevolen voor de cursisten van module “Indoor sportklimmen” om zelfstandig hun aangeleerde technieken te komen inoefenen en hun klimtechniek te verbeteren. In de wintermaanden bezoeken we in groep verschillende klimzalen. Voor de laatste informatie, kijk op de BPA website en in het clubblad Horizon.

Aansluitend op deze module kan men daarnaast verdergaan met het volgen van de module “Outdoor sportklimmen (KVB3)” die je leert om op een veilige manier voor te klimmen op goed geëquipeerde rotsmassieven.

 

Meer informatie nodig?
Stuur een mailtje naar bpa.cursusb@gmail.com, of contacteer Kevin Mertens +32 486 37 29 87.