In 2018 werd de succesvolle BPA-opleiding klimschool “A”dvanced opgesplitst in het deel  KVB4 en het deel “A”dvanced.

Deze formule wordt ook volgend jaar verder gezet met module 1 ( KVB4 ) in het voorjaar en module 2 ( "A"dvanced ) in het najaar.

Hier vind je de nodige info over de eerste module die leidt tot het kvb 4 attest

Hebben de technieken van KVB3 geen geheimen meer voor je en wil je in je klimcarrière een volgende stap zetten richting niet geëquipeerd terrein, dan is deze cursus iets voor jou.

Meer info : klik op "lees meer" 


Doelgroep: Klimmers met goede kennis van KVB3 en die voldoende maturiteit en klimervaring in geëquipeerde massieven bezitten en die de stap naar het klimmen in niet of slecht geëquipeerd terrein willen zetten, of dit nu rots of ijs is. Ook als ISK is deze opleiding een grote meerwaarde om je verder te bekwamen binnen het klimmilieu als lesgever.


Inhoud en organisatie: Deze cursus wordt gegeven door ervaren gediplomeerde VTS (BLOSO) en OEAV (Oostenrijk) lesgevers van BPA. De praktische opleiding wordt ondersteund door een theoretische handleiding. Tijdens deze cursus worden de nodige technieken aangereikt om in slecht of niet geëquipeerd terrein “veilig” te gaan klimmen. Gebruik van mobiele tussenzekeringen, standplaatsopbouw in verschillende omstandigheden, techniek en tactiek bij het klimmen en afdalen van meervoudige touwlengtes en het bieden van hulp in probleemsituaties komen aan bod.


Deelname-voorwaarde: Lid zijn van BPA of van een andere club aangesloten bij KBF. In het bezit zijn van KVB3 en voldoende klimervaring in geëquipeerde massieven hebben. Dit zal afgetoetst worden tijdens een ingangsproef.


Prijs: 135 € voor BPA- en Kajou-leden / 160 € voor KBF-leden
Het gebruik van gemeenschappelijk klimmateriaal zoals touwen, klemblokken, camelots, … is inbegrepen in de prijs.
Niet inbegrepen in de prijs: het vervoer van en naar de klimmassieven en het persoonlijk klimmateriaal.

Deelnemers: min 4 / max 8


Data: 

Ingangsexamen Wallstreet: zaterdag 26 januari 2019 om 18h

Theorieavonden: maandag 4 en 18 februari 2019

Praktijkdagen:  Bornem: zaterdag 23 feb, MLD: zondag 31 maart, Yvoir: zondag 28 april, Dave: zondag 12 mei, 

Examen Dave: zondag 16 juni


Inschrijven: enkel mogelijk via onderstaand formulier. Na inschrijving ontvang je een bevestiging ivm de betaling. De betalingsdatum bepaald de volgorde van inschrijven.

 

Gedurende het jaar worden er “Open klimdagen” georganiseerd. Deze activiteit staat open voor BPA-leden en zijn warm aanbevolen aan cursisten van cursus A om hun aangeleerde technieken te komen inoefenen. Voor meer info: kijk op de BPA-website en in het clubblad Horizon.