Les Hautes Pyrénées vormen een prachtig natuurspektakel op de grens van Frankrijk en Spanje. Het Parc National des Pyrénées beschermt het gebied, rijk aan fauna en flora, sinds 1967. Het gebergte is weliswaar lager dan de Alpen, maar zeker niet minder ruw. Steile bergpassen met stevige puinhellingen zijn het beklimmen waard, want aan elke overzijde wacht een subliem zicht over bergmeren, diepe valleien en scherpe rotswanden. Het gebied heeft voor de ervaren bergwandelaar dus zeker heel wat te bieden.

Tijdens een 7-daagse huttentocht doorkruisen we zowel de Franse als de Spaanse kant van het Nationaal Park. Vanuit Cauterets leggen we een grote lus rond de Balaïtous en de Vignemale. Daarbij maken we gebruik van korte stukjes GR 10, GR11 en HRP, maar genieten vooral van de prachtige, verlaten paden die tussen deze legendarische langeafstandspaden lopen. De hoogtepunten van de tocht zijn ongetwijfeld de beklijvende klim naar de Port de Lavedan (2612m), die de toegang vormt tot Spanje, de Cuello de Lleno Tebarray (2771m), de Col des Mulets (2591m) en de beklimming van de Petit Vignemale (3032m). Het Lac de Gaube en de Pont d’Espagne met zijn denderend watergeweld vormen een mooie afsluiter van onze tocht.
Onderweg brengen we graag de nodige skills bij om je in dergelijk gebied veilig en comfortabel te kunnen begeven.

Data: zaterdag 14 juli - zondag 21 juli 2019 (incl. heen- en terugrit)

Doelgroep: Bergwandelaars met een goede fysieke conditie en tredzekerheid, die reeds een eerste ervaring met het hooggebergte achter de rug hebben.

Deelnamevoorwaarden: blijk geven van voldoende fysieke conditie tijdens de voorbereidingsdag op 18 mei 2019.

Prijs: BPA leden: EUR 550,00; KBF-leden: EUR 605,00
(Incl. 8 overnachtingen in halfpension, bustransfer, annuleringsverzekering en begeleiding)

Inschrijven: uitsluitend via onderstaand formulier

Info: Jort Van Schil 0498 14 47 70
jort.van.schil@telenet.be