De stage is volzet. De inschrijvingen zijn afgesloten. Indien toch interesse stuur mailtje naar gui.lemmens@telenet.be

 

De Watzmann behoort tot een van de mooiste bergen van de Alpen en domineert het uitzicht in het Duitse Berchtesgaden. De steile oostwand rijst bijna 2000m hoog op uit de wereldbefaamde Königssee. Hiermee is het de hoogste rotswand van de Oost Alpen.

Onze 7-daagse huttentocht loopt rondom deze majestueuse berg en als alles meezit staan we ook nog op één van de 3 toppen van de Watzmann. De regio wordt ook nog gekendmerkt door het karstverschijnsel van het Steinernen Meer, net over de grens in Oostenrijk. Een kalk hoogplateau dat je oriëntatiecapaciteiten zeker op de proef kan stellen. De tocht verloopt over verschillende soorten terrein, bos, alpen weiden, rotsen... zodat je in deze week een heleboel ervaring zal kunnen opdoen.

Deze stage staat in eerste instantie open voor (ex-) cursisten uit onze cursus zelfstandig bergwandelen maar kan, indien er nog plaatsen vrij zijn, aangevuld worden met mensen die graag onder begeleiding willen kennis maken met een meerdaagse huttentocht of gewoon een mooie bergtocht willen ondernemen.

Vermits het om een stage gaat, zullen er tijdens de tocht zowel praktische als korte theoretische lesmomenten plaatsvinden. Zo staan zeker, afhankelijk het terrein en de omstandigheden, op het programma: staptechnieken met en zonder wandelstokken, oriëntatieoefeningen, touwtechnieken voor bergwandelaars, geologie, fauna en flora...
(ex-) Cursisten zullen een marsplan van één wandeldag opstellen en die dag ook de leiding nemen van de groep.

Een goede conditie is vereist, wil je ook nog genieten van de tocht. De meeste dagen bedragen +/- 6 stapuren maar één dag kan zeker 8 stapuren bedragen.
Wil je je conditie tijdig aanscherpen dan raden we zeker aan om deel te nemen aan de conditiewandelingen. ( zie activiteiten kalender )

 


Periode: za 10/8 tem za 17/8

Stageleiding: Gui Lemmens en Eddy Serneels

Deelname voorwaarden: de voorbije jaren de cursus bergwandelen gevolgd hebben. Indien er eind januari nog plaatsen vrij zijn dan worden deze open gesteld aan mensen die graag een basis begeleide tocht willen volgen. Een goede fysieke conditie voor dagtochten tot 8 uur is noodzakelijk.

Deelnemers: min. 8, max 12

Voorbereiding: in overleg met de deelnemers is er een info avond in het Huis van de Sport in Berchem op een dinsdag- of donderdagavond. Daarnaast is er een verplichte voorbereidingswandeling op zondag 26/5

Prijs: 620 € voor BPA-leden en cursisten BW 2019, 685 € KBF-leden
! KBF-leden die ook BPA-light lid worden, genieten dezelfde prijs als BPA-leden

Inbegrepen: 8 overnachtingen op basis van half pension in berghutten, begeleiding, gebruik technisch materiaal, annuleringsverzekering.

Niet inbegrepen: vervoer heen en terug, dranken en persoonlijke uitgaves zoals bv. douches, eventuele kosten voor niet gepland transport ter plaatse.

Meer info: gui.lemmens@telenet.be
Inschrijven: via onderstaand inschrijvingsformulier

Onze algemene voorwaarden vind je terug op onze website.