Volg ons ook via onze FB-pagina

BPA partners

klik op het logo voor de link naar onze partners hun website

     

       

Links

 

   

Toerskiën

Toerskiën is dé mogelijkheid om ook in de winter volop van de bergen te genieten. Met aangepaste schoenen en bindingen stapt u met stijgvellen onder de ski's naar boven. Daarna volgt een afdaling door zalige poeder of boterzachte firn. In niet ideale omstandigheden wordt u soms geconfronteerd met minder comfortabele sneeuw. De ware bergliefhebber laat zich hierdoor niet afschrikken . Hij/zij schudt na een val met de glimlach de sneeuw van zich/haar af... Deelnemers - met de juiste spirit die éénmaal van het toerskiën geproefd hebben, zijn 'verkocht' voor het leven!

Bij het toerskiën onderscheiden we 3 disciplines: het klassieke toerkiën, het skihoogtoeren of ski-alpinisme en het "freeriden" of "Variantenfahren". Bij klassiek toerskiën is het gebruik van klimtechnisch materiaal niet nodig. Vele typische wandelbergen kan u in de winter beklimmen...én de afdaling is zoveel aangenamer dan in de zomer. Bij het ski-alpinisme komen gletsjers en pittige klimpassages aan bod. Het is de meest allround discipline uit de bergsport. Bij het freeriden tenslotte gaat u vanuit een skigebied/-lift op zoek naar interessante off-piste afdalingen. Af en toe worden voor een half uurtje de vellen bevestigd of komt wat klauterwerk om de hoek kijken. Zo kan u net dat couloirtje of die Rinne bereiken waarlangs u naar beneden suist.

Bij alle drie de disciplines zijn een prima conditie, dito skiniveau, grondige kennis van tochtplanning - ook van de afdaling - maar vooral kennis en inschatten van lawinegevaar enorm belangrijk. Tijdens onze stages trachten wij u dit bij te brengen in een goede mix van opleiding, begeleiding en tochtplezier.

BPA betreedt deze wonderlijke winterwereld 2 à 3 weken per jaar waarbij we opleidingen voor zowel de beginnende als de gevorderde toerskiër organiseren. Daarnaast richt BPA ook theoretische clinics in rond lawinekunde, risicomanagement, veiligheidsmateriaal,...

Kalender
  October 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Bergsportvereniging Provincie Antwerpen VZW

Huis van de Sport - Boomgaardstraat 22 bus 44 - 2600 Antwerpen

IBAN: BE32 4083 0546 6102

O.N. 0445.212.281