18/02/2022

Wie vrij is van hoogtevrees, gebeten door bergen, rotsen, klimmen, wat spanning en adrenaline of via ferrata, en wil bijleren van gediplomeerde monitoren, surf als de wiedeweerga naar  Via ferrata part I voor het beginnersweekend op 14 & 15 mei en naar Via ferrata part II voor het gevorderdenweekend op 11 & 12 juni! 

Ook dit voorjaar bieden we workshops en bijscholingen aan. Algemeen open voor geïntereseerde bergsporters die hun skills wat willen bijsturen:

  • Oriëntatieweekend voor gevorderden, of iedereen die al wat basiskennis heeft en zijn/haar skills wil bijschaven. Alle informatie en inschrijvingen te vinden via link
  • Op zoek naar wat tips en tricks voor je komende tententrekking? Dan is onze workshop Bivak iets voor jou. Alle informatie te vinden via link.

31/01/2022

De volgende editie van onze opleiding Rotsklimmen Gevorderden (KVB 4) staat weer voor de deur! Details online & inschrijvingen geopend!

KVB 4 vind je onder "Opleidingen" --> "Rotsklimmen gevorderden" --> "Module 1 KVB 4", of gewoon via bijgevoegde link.

 

01/12/2021

Voor de zomer 2022 is er opnieuw een gevarieerd en uitgebreid programma samengesteld door een ploeg van enthousiaste begeleiders.

Wie nood heeft aan plannen maken, surf voor inspiratie en inschrijving als de bliksem naar  Ervaringsstage bergbeklimmen & Stages en tochten bergwandelen.

Wie zin heeft om meer ervaring op te doen in via ferrata, ga naar Huttentocht met via ferrata Lienzer Dolomieten of Via ferrata ervaring Les Ecrins.

30/11/2021

Jammer, zo jammer! De klimwedstrijd op 11 december kan door corona-onheil niet doorgaan. De doelstelling was de klimwerking een boost te geven, leden samen te brengen en klimzaal Wallstreet te ondersteunen, na de desastreuze periode met verschillende sluitingsdagen.
We worden opnieuw ingehaald door de realiteit. Een indoor-evenement met meer dan 50 deelnemers en publiek organiseren is niet langer toegelaten, door de maatregelen voorgesteld na het jongste corona-overleg. Daarom werd door de organisatoren in overleg met klimzaal Wallstreet en het clubbestuur beslist de wedstrijd voorlopig te annuleren. Het is ons doel de trophy opnieuw in te richten in het voorjaar, van zodra de 4e golf achter de rug is en de maatregelen versoepeld zijn. Alvast bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Uitstel is geen afstel! Hou het gezond!

08/10/2021

Laatste aflevering van de UK-trilogie! Voor wandelaars met ervaring en een goede conditie heeft Gui Lemmens een geweldige week in Schotland in petto tussen 3 en 11 juni 2022! Surf verder naar Bergwandelweek Schotland voor meer info! Graag deelname aan één van de conditiewandelingen in het voorjaar van 2022.

01/10/2022

Voor de gepassioneerde wandelaars die vroeg willen plannen: Dirk Van Laer en Jef Peeters hebben een prachtig lang weekend uitgestippeld in deze mooie Franse regio. Meer info & inschrijvingsformulier: Vogezen 5-8 mei 2022

De klimstage in Wilder Kaiser zal dit jaar niet doorgaan: zie Wilder Kaiser

27/03/2021

Voor wie niet kan wachten tot de volgende Horizon in de bus valt rond 1 april, hij kan digitaal gelezen worden via Issuuu BPA vzw.

Wie zin en tijd heeft om zelf in de pen te kruipen en verslag uit te brengen van zijn outdoor klim-, wandel-, of alpiene avonturen, mail naar horizon@bpa.be.

22/03/2021

Voor de derde hoogtemeterwandeling trekken we richting het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende tocht met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

Je bergklassement kan je zoals vanouds verdedigen door een selfie op één van de locaties (zie foto's) te posten via Facebook of te emailen (voorzitter@bpa.be).
Nisramont 
De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com