01/12/2021

Voor de zomer 2022 is er opnieuw een gevarieerd en uitgebreid programma samengesteld door een ploeg van enthousiaste begeleiders.

Wie nood heeft aan plannen maken, surf voor inspiratie en inschrijving als de bliksem naar  Ervaringsstage bergbeklimmen & Stages en tochten bergwandelen.

Wie zin heeft om meer ervaring op te doen in via ferrata, ga naar Huttentocht met via ferrata Lienzer Dolomieten of Via ferrata ervaring Les Ecrins.

30/11/2021

Jammer, zo jammer! De klimwedstrijd op 11 december kan door corona-onheil niet doorgaan. De doelstelling was de klimwerking een boost te geven, leden samen te brengen en klimzaal Wallstreet te ondersteunen, na de desastreuze periode met verschillende sluitingsdagen.
We worden opnieuw ingehaald door de realiteit. Een indoor-evenement met meer dan 50 deelnemers en publiek organiseren is niet langer toegelaten, door de maatregelen voorgesteld na het jongste corona-overleg. Daarom werd door de organisatoren in overleg met klimzaal Wallstreet en het clubbestuur beslist de wedstrijd voorlopig te annuleren. Het is ons doel de trophy opnieuw in te richten in het voorjaar, van zodra de 4e golf achter de rug is en de maatregelen versoepeld zijn. Alvast bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Uitstel is geen afstel! Hou het gezond!

08/10/2021

Laatste aflevering van de UK-trilogie! Voor wandelaars met ervaring en een goede conditie heeft Gui Lemmens een geweldige week in Schotland in petto tussen 3 en 11 juni 2022! Surf verder naar Bergwandelweek Schotland voor meer info! Graag deelname aan één van de conditiewandelingen in het voorjaar van 2022.

01/10/2022

Voor de gepassioneerde wandelaars die vroeg willen plannen: Dirk Van Laer en Jef Peeters hebben een prachtig lang weekend uitgestippeld in deze mooie Franse regio. Meer info & inschrijvingsformulier: Vogezen 5-8 mei 2022

De klimstage in Wilder Kaiser zal dit jaar niet doorgaan: zie Wilder Kaiser

27/03/2021

Voor wie niet kan wachten tot de volgende Horizon in de bus valt rond 1 april, hij kan digitaal gelezen worden via Issuuu BPA vzw.

Wie zin en tijd heeft om zelf in de pen te kruipen en verslag uit te brengen van zijn outdoor klim-, wandel-, of alpiene avonturen, mail naar horizon@bpa.be.

22/03/2021

Voor de derde hoogtemeterwandeling trekken we richting het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende tocht met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

Je bergklassement kan je zoals vanouds verdedigen door een selfie op één van de locaties (zie foto's) te posten via Facebook of te emailen (voorzitter@bpa.be).
Nisramont 
De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link
01/03/2021
Alweer een schitterende wandeling om zelfstandig, gewapend met GPS of smartphone, de natuur in te trekken! De tweede hoogtemeterwandeling is een klassieker: vanuit Bouillon loop je over de hoogtes boven de Semois richting Rochehaut en langsheen de prachtige Crêtes de Frahan en Crêtes de Corbion keer je terug tot aan de voet van de Middeleeuwse burcht.
 
Post (via Facebook) of email (voorzitter@bpa.be) je selfie bij L'Ecaillère (zie foto) en verstevig je klassement met alweer een 1000-tal hoogtemeters. Onthoud: hoe meer hoogtemeters op je teller in 2021, hoe meer kans op een mooie prijs...
De track, routebeschrijving en foto's vind je via deze link.
 

07/02/2021

BPA-partner Alta-Via Travelbookshop brengt in samenwerking met Grote Routepaden vzw een reeks van 6 wandelkaarten van België uit waarin alle lange-afstandswandelroutes (GR, GT-Ardennes, Streek-GR) zijn ingetekend. Daarnaast bevatten deze kaarten ook aanduidingen voor afstanden (in km), jeugdherbergen en paalcampings. Bestel je jouw set voor 1 maart, dan betaal je maar voor 5 kaarten i.p.v. 6. Leg daartoe 5 kaarten in je winkelmandje, de ontbrekende 6e kaart wordt automatisch meegestuurd.
 

26/01/2021

Voldoende hoogtemeters opbouwen? De coronamaatregelen hoeven daar niet voor in de weg te staan! Maak zelf de wandeling met jouw bubbel wanneer het jou past, op basis van de tochtbeschrijving en downloadbaar GPS-bestand.

tro maret

Upload je selfie op de locatie van de foto, dan registreren wij de verdiende hoogtemeters achter je naam.
De wandeling vind je door op deze link te klikken: https://www.alpenvereinaktiv.com/s/yCHdV

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com