Op de grens van de Haute-Ariège en de Pyrénées-Orientales ligt het massief van de Pérics.
De kans is klein dat de naam van dit bergmassief je bekend in de oren klinkt. Toch is deze regio het ontdekken meer dan waard!  De mooie bergpaden voeren ons immers door prachtige diepe valleien en over hoge bergkammen, langs mooie bergtoppen en tal van schitterende meertjes.

Wie de cursus bergwandelen volgde, krijgt de kans om alle theorie onder begeleiding in de praktijk te oefenen. Het uitwerken van een marsplan, het (bege)leiden van een groep langsheen de juiste paden en aan het juiste staptempo, oefenen van staptechnieken in verschillende soorten terrein, het testen van je oriëntatievaardigheden, de fauna en flora of de geologie en verschillende gesteenten leren ontdekken... We maken tijdens deze tocht voldoende tijd vrij om dit allemaal te oefenen.

Volgde je nog geen opleiding maar sta je open om deze nieuwigheden in de praktijk te ontdekken en wil je met ons mee op begeleide tocht, dan ben ook jij welkom op onze huttentocht.

Periode: zondagavond 19 juli – zaterdagnamiddag 25 juli, 6 stapdagen, 6 overnachtingen

Prijs:

  • 530 euro voor leden BPA en deelnemers van de cursus bergwandelen
  • 585 euro voor leden van een andere KBF-club

 

Inbegrepen: voorbereidingstocht en infomoment, 6 overnachtingen in berghutten op basis van halfpensio, 6 stapdagen, begeleiding en lesmomenten tijdens de stage, annulatieverzekering

Niet inbegrepen: vervoer heen en terug naar de voorbereidingstocht, vervoer heen en terug naar de startplaats van de huttentocht, lunch, niet geplande kosten ter plaatse (bv. voor vervoer), persoonlijke uitgaven (drank, snacks, douches…)

Tochtbegeleiding: Dieter Dehaes, Anja Derycke

Voorbereidingsmoment: zaterdag 23 mei, voorbereidingstocht en infomoment in het Meerdaalwoud (Sint-Joris-Weert)

Deelnamevoorwaarden:

  • Lid zijn van BPA of een andere club die aangesloten is bij KBF (BPA-light lidmaatschap is niet voldoende)
  • Degelijke fysieke conditie
  • Deelnemen aan de voorbereidingstocht

 

Meer info via: dieter.dehaes@gmail.com