Na de glooiende “fells” van het Lake District in 2018 en het woeste berglandschap van Wales in 2019, zoeken we onze doelen dit jaar in Schotland. Op deze manier hopen we de "UK trilogie" te kunnen afwerken.

We vestigen ons eerst in de buurt van Fort William met als doel de beklimming van Ben Nevis. Zo vervolledigen we de UK trilogie “Scafell Pike - Snowdon - Ben Nevis". Tegen het midden van de week verplaatsen we ons naar de Trossachs in de buurt van Loch Lomond.

Deze bergwandelweek vereist een degelijke fysieke conditie en enige bergwandelervaring. Tijdens de wandelingen kunnen eenvoudige “scrambling” passages voorkomen ( passages in steiler rotsachtig terrein waar het gebruik van handen noodzakelijk is). Deelname aan de conditiewandelingen tijdens de maanden vooraf zijn zeker aangeraden.

Net als bij de vorige edities overnachten we de hele week op een camping. Deze is met de auto bereikbaar waardoor je dus gerust “comfortabel” kan kamperen.

Vermits we de wandelingen over de regio spreiden om zo veel mogelijk te variëren in de panorama’s, moeten we een paar keer met de auto tot aan de vertrekplaats rijden. Daardoor kunnen inkopen gedaan worden in de dorpjes in de buurt.

Wie de verre verplaatsing niet in één dag wil doen, kan op donderdagavond tot in Hull varen met de nachtboot. Dit maakt de reis meer ontspannen en de autorit op vrijdag een stuk korter zodat we 's avonds tijdig op onze bestemming geraken.

We kunnen de mogelijkheden bespreken op een infoavond (nog te bepalen). De terugreis kan iedereen vrij plannen. Wie wil kan, zijn vakantie verlengen. Carpoolen is af te spreken.

 

Periode: vrijdagavond 29 mei t.e.m. zaterdagochtend 6 juni (eventueel vertrek op donderdagavond 28/5 )

(8 overnachtingen, 7 stapdagen)

Organisatie / begeleiding: Gui Lemmens

Verblijf: camping

Prijs:

  • 195€ BPA leden
  • 225€ KBF leden

 

Inbegrepen: overnachtingen in eigen tent op camping, begeleiding, gebruik technisch materiaal, annulatieverzekering

Niet inbegrepen: vervoer heen en terug, maaltijden

Deelnemers: min.8, max.12

Inschrijven: onderaan deze pagina via bijgevoegd inschrijvingsformulier vanaf 14/10/19

Meer info: gui.lemmens@telenet.be