Tijdens dit wandelweekend stappen we in een prachtig en afwisselend natuurgebied dat deel uitmaakt van het natuurpark Hoge-Venen Eifel. Een gebied met rivieren, veen en heide, weiden, glooiend terrein en beboste hellingen.
Er worden 2 dagtochten van +- 24 km voorzien met vanzelfsprekend ook de nodige hoogtemeters.


Dag 1 Ourtal - België : op zaterdag vertrekt de wandeling vanuit de Vennhütte. Het is een tocht op gevarieerd terrein met mooie vergezichten en waarbij we ook even de grens met Duitsland oversteken.
Dag 2 Hocheifel - Duitsland : op zondag maken we een tocht in de Schnee Eifel, een heuvelrug dicht bij de Belgische grens. We passeren het hoogste punt in het gebied, de Schwarzer Mann op 697 m. Dit is de derde hoogste heuvel van de Eifel.


We logeren in de de Vennhütte, de nieuwe hut van KBF. Er zijn 3 kamers en er is een lager. Ontbijt en lunchpakketten worden door de wirten voorzien voor zaterdag en zondag. Avondmaaltijden op vrijdag- en zaterdagavond maken we zelf in de ruime en gezellige trekkerskeuken.
Zodra de inschrijvingen zijn afgesloten, zullen we de nodige afspraken maken i.v.m. het vervoer en de avondmaaltijden.


Organisatie en begeleiding: Charlotte Cops
Periode: van vrijdag 11/10/2019 (aankomst vanaf 17u) tot en met zondag 13/10/2019 (2 overnachtingen)
Verblijf: Vennhütte KBF, Am Bahnhof 13, 4790 Burg Reuland, tel. 0032 804 18 846
Prijs: BPA-leden en BPA-light-leden : 70 euro, KBF-leden : 85 euro
Inbegrepen: 2 begeleide wandelingen, verblijf in de Vennhütte, 2 x ontbijt, 2 x lunchpakket.
Niet inbegrepen: avondmaal op vrijdag en zaterdag (we koken zelf in de trekkerskeuken), dranken (te koop in de bar), vervoer van en naar Burg-Reuland (carpool kan afgesproken worden), bed- en badlinnen, persoonlijke uitgaven.
Aantal deelnemers: minimum 20, maximum 32
Meer info: Charlotte Cops ccops@skynet.be

Inschrijvingen: via onderstaand formulier vanaf 01/04/2019