Geïnteresseerden die graag hadden deelgenomen aan deze trekking, maar verhinderd waren in mei, krijgen een tweede kans! Wegens omstandigheden wordt deze vierdaagse namelijk verplaatst van mei naar september. De vorige twee herfst-edities in de Vogezen en de Ardennen waren gezegend met prachtig weer en dito landschappen. 

Dit hopen we nogmaals te kunnen bieden met deze derde editie.

Als bestemming werd de Müllerthal Trail gekozen. Het  Luxemburgs lange afstandspad van 112 kilometer, bestaande uit een cluster van lange lussen, loopt door de meest schilderachtige streek van het Groot-Hertogdom: het gebied ten zuiden en westen van de Sûre ter hoogte van de stad Echternach. De regio staat ook bekend als Luxemburgs Klein-Zwitserland.

Het traject van grote, connecterende wandellussen is attractief en sportief uitgewerkt en brengt je met veel afwisseling langs landerijen, idyllisch bosgebied, romantische dalen, fascinerende rotsformaties en burchten.

Het concept is hetzelfde als de vorige jaren. We vertrekken met de tent op donderdagochtend en overnachten op campings, om zondagnamiddag terug te keren. Lunch en ontbijt nemen we zelf mee. Voor het avondeten voorzien de begeleiders één maaltijd klaargemaakt op het kampvuur (als de locatie het toelaat). De overige twee avonden gunnen we onszelf en vleugje luxe en eten we in een restaurant.

Voor de trekking concentreren we ons op route 3 en 2. De hoogteverschillen lijken beperkt maar toch komt er aardig wat klim-en daalwerk bij kijken. Rekening houdend hiermee, én met het gewicht van de rugzak houden we de etappes tussen 17 en 23km per dag. Een goede fysieke conditie blijft evenwel noodzakelijk.

Periode: donderdag 26 septemer tot zondag 29 september ( 3 nachten, 4 stapdagen )
Organisatie / begeleding: Dirk Van Laer, Sandy Van Ael
Verblijf: met de tent op campings (Wie geen tent heeft kan evt delen)
Prijs: 165 eur BPA leden, 190 eur KBF leden
Inbegrepen: overnachtingen op camping, begeleiding, avondmaaltijden + drankje, annuleringsverzekering.
Niet inbegrepen: vervoer heen en terug, ontbijt, lunch, snacks
Deelnemers: min. 4, max 15
Inschrijven: via onderstaand inschrijvingsformulier.
Meer info: 
dirk-van-laer@hotmail.com sandyvanael@gmail.com 

Website: http://www.mullerthal-trail.lu/nl