Deze stage is volzet! Alle inschrijvingen die volgen komen op de reserve lijst!

Beschrijving stage:

Op verzoek van velen organiseren we nogmaals een hoogtoerenweek; het nec plus ultra voor de allround-alpinist(e) die zowel van skiën als bergbeklimmen houdt.
We trekken vijf volle dagen doorheen het Sellraintal. Deze streek in Stubai (AT) bevat misschien niet de “grote namen” maar staat borg voor een week stevig toerski- en alpien plezier. We maken een rondtoer en bezoeken hierbij diverse hutten: Neue Pforheimer, Westfalenhaus, Winnebachsee, Schweinfürter… Als de omstandigheden het toelaten, trachten we dagelijks een mooie drieduizender mee te pakken.

Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.

Programma:
Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.

Voorbereiding:
Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2019).

Niveau:
Voor al onze opleidingen verwachten we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit - dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie. Deze week richt zich op de (licht)gevorderde en meer ervaren toerskiër met de nodige basiskennis van alpiene technieken (lopen aan touw, stappen met stijgijzers en piolet, ...).

Materiaal:

  • BPA-leden kunnen gratis gebruikmaken van een veiligheidspakket: schop + LVS ("lawinebeeper")+ sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage zolang de voorraad strekt.
  • Voor de huur en/of aanschaf van toerskimateriaal hebben deelnemers & begeleiding de laatste jaren goede ervaringen met o.a. Republik in Antwerpen.

 

Inschrijvingen:
De inschrijving verloopt uitsluitend via het formulier onderaan deze pagina. De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving. BPA leden hebben 1 week voorinschrijvingsrecht.

Gelieve tijdig in te schrijven, best ná contactname met de stageleiding. De volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

Prijs:
Bij 5 deelnemers: 900 EUR voor BPA leden en 975 voor KBF (niet-BPA) leden
In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in halfpension én wellness. 

Periode: ma 09/03/2020 - zo 15/03/2020

Info:
Neem contact op met Peter: peter.toerski@gmail.com (T. 014/45.22.51 / M. 0477 720 485).