Periode: 28/4 – 4/5/2019

 

Op verzoek van velen organiseren we nogmaals een hoogtoerenweek, het nec plus ultra voor de allround-alpinist. Deze week richt zich tot  toerskiërs die zowel van skiën als bergbeklimmen houden en dus de nodige basistechnieken (lopen aan een touw, stappen met stijgijzers en piolet,…) beheersen.

De keuze is gevallen op Wallis (CH) . Hier gaan we de Tour du Ciel aanpakken. Deze skitocht brengt langs de flanken van de reuzen uit Wallis : Matterhorn,  Obergabelhorn, Zinalrothorn, Weisshorn... Tijdens deze tocht staan de beklimmingen van o.a. Mont Durand, Blanc de Moming, Bishorn en Wassuhorn op het programma. De trip is volgens kenners én mooier, én boeiender én minder druk dan de (vaak platgelopen) klassieke Haute Route.

Zwitserland is niet de goedkoopste regio maar zelfs met de dure hutten en pensions  trachten we  ook hier de kosten zo laag mogelijk te houden.

In de prijs zijn inbegrepen (*): begeleiding en onkosten stageleiding (UIAGM-gids + Trainer B Skihochtouren) , 6 nachten verblijf in HP in hutten  en pensions.

Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.
Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.
Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2018).
Voor al onze opleidingen verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit - dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.
BPA-leden kunnen gratis gebruikmaken van een veiligheidspakket: schop + LVS + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage zolang de voorraad strekt.

Inschrijvingen:

De inschrijving verloopt uitsluitend via onderstaand formulier ( vanaf 6/10 beschikbaar )

De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving. BPA leden hebben 1 week voorinschrijvingsrecht.
! inschrijvingen kunnen vanaf za 6 oktober voor BPA-leden, KBF-leden za 13/10

 

Prijs:

975 eur voor BPA-leden, 1075 eur voor KBF-leden

Info:

peter.toerski@gmail.com (tel. 014/45.22.51 / GSM 0477 720 485).