Over avontuurlijke rotspaden, doorheen ongerepte natuur langs authentieke berghutten.

Periode:
Van Zondag 08/09/2019 (12u) tot Zaterdag 15/09/2019 (na ontbijt)

Doel:
Begeleide bergwandeltocht voor stappers met ervaring en zonder hoogtevrees, die graag in groep onderweg zijn en houden van een fysieke uitdaging.

We gaan voor de ‘totaalbeleving’: genieten van de prachtige alpenfauna en -flora onderweg en proeven van de sfeer van authentieke berghutten, ver weg van het massatoerisme.

Wat houdt de tocht in:
We trekken gedurende 6 dagen over de Lechtaler Höhenweg, langs bemande hutten, waar we verblijven in halfpension. We dragen uiteraard onze eigen rugzak (max.15kg). Af en toe zullen we korte klauterpassages moeten overwinnen en pittige afdalingen tegen komen. Waar nodig, zijn staalkabels of kettingen aangebracht als extra veiligheid.
De staptijden variëren van 5 tot 7 uur, met een positief hoogteverschil van (gemiddeld) 1000 m per dag, met een uitschieter tot 1300m.  Als de condities het toelaten, zullen we op onze tocht hier en daar een ‘topje’ meepikken.
Kortom…dit wordt een leuke, leerrijke, uitdagende huttentocht voor elke sportieve bergliefhebber !

Voorbereidingsweekend:
Zaterdag 18 tem zondag 19 mei 2019 
(verblijf Chaveehut in HP zit mee in de stageprijs)

Begeleiding:
Marc Hermans en Koen Ledegen (Aspirant)

Prijs:
€ 560 voor leden BPA  / € 620 voor andere leden KBF (tenzij die ook BPA light lidmaatschap hebben, dan geldt ook de BPA prijs)

Informatie:
Koen kledegen@gmail.com (0498/581550) of Marc hermans.marc@gmail.com  

Inschrijving:
Uitsluitend via onderstaand formulier

Inbegrepen:
Begeleiding en organisatie. Voorbereidingsweekend (overnachting in HP) Overnachting berghutten in HP (Zondag - Donderdag). De laatste overnachting HP in een plaatselijk ‘Gasthof’, vanwaar we op zaterdagmorgen weer huiswaarts keren.

Niet inbegrepen:
Persoonlijke uitgaven zoals lunchpakket, douches, dranken in de hutten, vervoer heen-en terug (we proberen zoveel mogelijk samen af te spreken)