De Eifel klinkt velen wel bekend in de oren, maar is vrij uitgestrekt. In het noorden van de Eifel ligt het ‘National Park Eifel’ even over de Belgische grens.
Het National Park Eifel wordt gekenmerkt door beukenbossen, maar wordt ook getekend door enkele stuwmeren en open vlakten. Centraal in het Park vinden we het voormalig Belgische Militair domein Vogelsang en het ‘spookdorp’ Wollseifen en je kan er de Lynx, wilde kat of Oehoe tegenkomen.
We logeren in de Jugendherberg van Simmerath-Einruhr in meerpersoonskamers. We schuiven er aan voor het ontbijt en het avondmaal. Op vrijdag avond voorzien we geen avondmaal zodat niemand zich hoeft te haasten.
Zodra de inschrijvingen zijn afgesloten, maken we de nodige afspraken in verband met vervoer.
In de buurt van de Jeugdherberg maken we 2 dagwandelingen van circa 25 km. Op maandag voorzien we een kortere wandeling zodat we tijdig huiswaarts kunnen keren. De nodige hoogtemeters maken de wandelingen soms wel pittig, In de mate van het mogelijke voorzien we wel in de mogelijkheid de wandelingen wat in te korten.


Organisatie en begeleiding: Tom Lauwereins en Christel Van de VeldePeriode: Pinksterweekend van vrijdag 07/06/2019 (aankomst vanaf 17 uur) tot en met maandag 10/06/2019 (3 overnachtingen)
Verblijf: DJH Jugendherberge Simmerath-Einruhr, Jugendherberge 1, 52152 Simmerath, Duitsland
Prijs: BPA en BPA-light leden: EUR 110. KBF leden: EUR 130
Inbegrepen: 3 begeleide wandelingen, verblijf in de jeugdherberg op basis van halfpension (3x ontbijt, 2x avondmaal op zaterdag en zondag), bedlinnen
Niet inbegrepen: avondmaal op vrijdag, lunch, dranken, vervoer van en naar de jeugdherberg (carpool kan afgesproken worden), badlinnen, persoonlijke uitgaven.
Aantal deelnemers: min 16, max 24
Meer info:  Tom Lauwereins: Tom@Lauwereins.eu, Christel Van de Velde: Christelvandevelde66@hotmail.be
Inschrijven: via onderstaand formulier vanaf 1 januari 2019

Onze algemene voorwaarden vind je eveneens terug op de website.