Tussen hoge bergen verscholen, de Queyras

Ergens verscholen tussen hoge bergen, ruige bergketens en de nationale parken, Ecrins, Vanoise en Mercantour ligt het regionale park van de Queyras te zonnen.

Het park beslaat het volledige dal van de smeltwater rivier de Guil, want veel regen valt er niet om de bedding te vullen. We zitten in het zonnigste deeltje van de Franse Alpen, meer bepaald in het departement Les Hautes-Alpes.

Door dit mooie en zeer bloemrijke gebied lopen vele kleine paadjes die leiden naar schilderachtige meertjes, mooie wandeltoppen en gezellige gîtes of refuges. Doordat het dal zo afgelegen is heeft het veel van zijn authenticiteit kunnen bewaren. Een ideale plaats dus om een begeleide tocht te doen in de schaduw van de Mont Viso.

Wanneer:  zondag 30/06 (na het ontbijt), einde 06/07 (ergens in de namiddag), Verplichte voorbereiding dag is op 27/04 in Viroinval.

Wie: Deze tocht is gericht op mensen die conditioneel in orde zijn en al enige dagtochten in de bergen hebben ondernomen. Ook meer ervaren mensen zijn uiteraard welkom.

Kostprijs: De prijs is 575 euro voor BPA leden en 635 voor KBF leden (deze kunnen ook BPA light lid worden en dan kost het hen 600 euro) .

Inbegrepen: 6 Overnachtingen in halfpension, annulatieverzekering en begeleiding.

Niet inbegrepen: De middagmaaltijden, drank en verplaatsing van en naar Frankrijk.

Meer info: stevenhoremans.sh666@gmail.com

Inschrijven: via onderstaand inschrijvingsformulier. Uw inschrijving is pas defintief na overschrijving van het deelnemingsbedrag.