Het BPA-full lidmaatschap houdt in dat u automatisch ook bent aangsloten bij de Klim-en bergsport federatie KBF.

Om te genieten van hieronder vermelde voordelen van zowel het KBF als BPA dient u zich via de website van de federatie aan te sluiten. U kiest daar dan uiteraard BPA, Bergsportvereniging Provincie Antwerpen, als uw club. Dit kan via volgende link: klim-en bergsport federatie lidmaatschap

Wenst u echter enkel aan de niet alpine BPA-activiteiten deel te nemen dan raden wij u het BPA-light lidmaatschap aan. Meer info vind je op volgende pagina: BPA-light lidmaatschapAansluiten kan dan via het inschrijvingsformulier onderaan die pagina.

 

Voordelen BPA-full lidmaatschap

Een BPA lid is automatisch lid van KBF en OAV

Wordt je lid van BPA dan ben je automatisch ook lid van KBF (Klim- en Bergsport Federatie). Als lid van KBF ben je dan weer automatisch lid van het OAV (Österreichischer Alpenverein). De combinatie van deze 3 organisaties geven samen een uitgebreid pakket aan voordelen bij jouw Lidmaatschap.

BPA voordelen

Horizon

Vier maal per jaar krijg je het clubblad HORIZON in de bus. Hierin vind je interessante artikels over allerlei bergsport gerelateerde onderwerpen, reisverslagen, weetjes, aankondigingen voor onze opleidinge, stages en een kalender met al onze activiteiten.

Opleidingen

BPA organiseerd verschillende opleidingen die je voorbereiden op allerhande activiteiten in de bergen zoals Hiking & Trekking, Hooggebergtetochten, Rots klimmen, ...

Stages

Na een opleiding kan je de praktijk proeven in een van onze stages. Jaarlijks zijn er hooggebergtestages, rotsklimstages, ijsklimstages,... . Zowel de beginnende als gevorderde bergsporter kan hier ervaring opdoen en technieken bijschaven.

Activiteiten

Voor verschillende doelgroepen worden ook begeleide activiteiten georganiseerd zoals familievakanties Via ferrata weken of weekends, raftings,...

Materiaal

Als lid van BPA kan je aan een voordelige prijs allerhande bergsportmateriaal huren. Dit komt zeker van pas als je een opleiding volgt en nog niet meteen een zware investering in materiaal wil doen. We hebben o.a. helmen, gordels, zekeringsapparaten, stijgijzers, ijsbijlen,... ter beschikking.

Voordelen KBF en OAV

Uitgebreide bergsportverzekering

De KBF en OAV bieden één van de allerbeste bergsport-verzekeringen in Europa met hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring.

Gratis toegang tot de rotsen

Door je aansluiting bij KBF en OAV draag je bij tot een ecologisch verantwoord rotsbeheer en heb je een onbeperkte toegang tot alle bekende rotsmassieven.

Korting in berghutten, klimzalen en winkels

Als lid van KBF en OAV geniet je korting in tal van bergsportzaken en reisboekhandels. Op vertoon van je lidkaart heb je ook recht op korting in berghutten en in verschillende klimzalen. Meer info vind je op de website.

Kaderopleidingen

Wil je zelf je kennis doorgeven? Heb je de ambitie om mensen te begeleiden? KBF organiseert sportkaderopleidingen in bergsport en canyoning in samenwerking met onder meer de Vlaamse Trainerschool.

De Chaveehut en de Refuge De Rouck

Een hartelijke sfeer, een lekkere keuken en democratische prijzen: dat vind je in onze Chaveehut in de prachtige omgeving van Maillen, 15 km ten zuiden van Namen. Uitgebaat door een team van vrijwilligers vormt deze hut de ideale uitvalsbasis voor al je vrije weekends. Vertoef je liever in de Hoge Venen dan kan je terecht in de Refuge De Rouck, je overnachtingsplaats voor een weekendje wandelen, mountainbike of langlauf.

Ledenmagazine

KBF-leden ontvangen gratis het federatiemagazine. Dit magazine brengt je op de hoogte van al wat reilt en zeilt in onze federatie en de bergsport in het algemeen en licht je in over nieuwe technieken, nieuwe materialen, interessante tochten en nog zoveel meer. Tevens ontvang je Bergauf' het tijdschrift van OAV.

Bibliotheek

Meer dan 2400 boeken staan ter beschikking van  leden in onze gespecialiseerde bergsportbibliotheek.  De inhoud van deze bergsportbibliotheek kan je raadplegen op de website.

Toegang tot de klimcompetities

Dankzij je lidmaatschap van de Klim- en Bergsportfederatie kan je deelnemen aan de officiële Belgische en Internationale klimcompetities