Sorry, deze stage is reeds volzet!

 

Periode: vrij 01/03 – zon 10/03/2019


Noorwegen heeft al enkele jaren ons hart gestolen. Na enkele verkenningsweken trokken we vorig jaar met een groep naar MØre & Romsdalen. Dit jaar zoeken we het met de Lofoten nog wat noordelijker.
Tijdens deze 10-daagse trip staan de beklimmingen/afdalingen iets meer op de voorgrond en wordt het opleidingsgedeelte beperkt tot het strikt noodzakelijke. We vertrekken op vrijdag en vliegen van Brussel langs Oslo naar Narvik (Evenes). Met 2 huurauto’s rijden we dan naar onze zeer ruime lodge aan een meer midden in de bergen.
We hebben dan maar liefst 8 volle dagen om tochten te maken. Hopelijk krijgen we kans om te genieten van het noorderlicht. Op zondag keren we terug.
In de prijs zijn inbegrepen (*): begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in een zeer grote, comfortabele woning (5 kamers, 2 badkamers,) , 2 huurauto’s en alle vluchten (retour ca. 500 € met bagage en ski’s).
Niet inbegrepen zijn (*): vervoer naar Brussel, en maaltijden. Het ontbijt en avondeten maken we zelf klaar in onze woning. De aankopen doen we – kosten delend – in de lokale supermarkten. Op deze wijze trachten we de reis toch nog zo low budget mogelijk te houden.
We zoeken niet enkel gemotiveerde toerskiërs maar ook mensen die ’s morgens en ’s avonds mee de handen uit de mouwen willen steken.

Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.
Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.
Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2018).
Voor al onze opleidingen verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit - dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.
BPA-leden kunnen gratis gebruikmaken van een veiligheidspakket: schop + LVS + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage zolang de voorraad strekt.

Inschrijvingen:

De inschrijving verloopt uitsluitend uitsluitend via onderstaand formulier ( vanaf 6/10 beschikbaar )

De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving. BPA leden hebben 1 week voorinschrijvingsrecht.
! inschrijvingen kunnen vanaf za 6 oktober voor BPA-leden, KBF-leden za 13/10

Prijs:

bij 6 deelnemers: 1550 voor BPA leden, 1705 voor KBF niet BPA leden. 


Info:

peter.toerski@gmail.com (tel. 014/45.22.51 / GSM 0477 720 485).