Deze stage is volzet! Alle inschrijvingen komen op de reservelijst!

Beschrijving stage:
In ons aanbod ditmaal een wellicht minder bekende, maar daarom niet minder attractieve regio: het Grossarltal. Aan het uiteinde van deze vallei in het Salzburgerland bevindt zich het toerskidorp Hüttschlag. Dit is een ideale uitvalsbasis om zowel de eerste stappen te zetten als om iets meer ervaring op te doen. De mogelijkheden zijn er énorm. Er is een ruim aanbod van makkelijke tot uitdagende tochten van 800 tot wel 1400 hoogtemeter.

We integreren zoals gewoonlijk het volledige opleidingspakket in onze tochten en beklimmingen. Het doel: een uitermate leerrijke, maar ook een aangename en sportieve week.

Voor deze week focussen we op de beginnende of lichtgevorderde toerskiër met een prima skiniveau én conditie.

Door het werken met kleine groepen komen we zowel tegemoet aan deelnemers die louter begeleiding zoeken als aan diegenen die streven naar zelfstandigheid. De ervaring leert ons dat deze mix op het terrein goed werkt. Kleine groepen bieden meer mogelijkheden, meer flexibiliteit en natuurlijk meer veiligheid.

Programma:
Een greep uit het programma: tochtvoorbereiding, strategie (stop or go, snowcard), lawineberichtgeving, simulatie lawineongeval, LVS-oefeningen, sneeuwprofiel, leggen van een spoor, skitips bij de afdaling,… Zoals steeds integreren we het opleidingsaspect in onze tochten.

Voorbereiding:
Alle deelnemers worden uitgenodigd op een theoretische clinic rond lawinegevaar (december 2019).

Niveau:
Voor al onze opleidingen verlangen we een prima skiniveau. Maar minstens zo belangrijk zijn: de ware bergspirit - dus geen salonskiërs – in groep kunnen functioneren en een goede tot zéér goede conditie.

Materiaal:

  • BPA-leden kunnen gratis gebruikmaken van een veiligheidspakket: schop + LVS ("lawinebeeper") + sonde. Andere KBF-leden kunnen dit verkrijgen tegen een bescheiden bijdrage zolang de voorraad strekt.
  • Voor de huur en/of aanschaf van toerskimateriaal hebben deelnemers & begeleiding de laatste jaren goede ervaringen met o.a. Republik in Antwerpen.

 

Inschrijvingen:
De inschrijving verloopt uitsluitend via het formulier onderaan deze pagina. De datum van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving. BPA leden hebben 1 week voorinschrijvingsrecht.

Gelieve tijdig in te schrijven, best ná contactname met de stageleiding. De volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

Prijs:
Bij 5 deelnemers: 765 EUR voor BPA-leden en 825 EUR voor KBF (niet-BPA) leden
In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding en onkosten stageleiding, verblijf in halfpension én wellness. 

Periode: zon 19/01- zat 25/01/2019

Info:
Neem contact op met Peter: peter.toerski@gmail.com (tel. 014/45.22.51 / GSM 0477 720 485).