Corona laat ons niet los. Dit heeft spijtig genoeg een belangrijke impact op de organisatie van onze activiteiten.

Vanaf heden kunnen alle binnenlandse activiteiten doorgaan met maximum 10 personen (inclusief begeleider/s). Bij activiteiten die plaatsvinden in de provincie Antwerpen is het dragen van een mondmasker verplicht.

BPA moet ook voldoen aan de registratieplicht, dus voor iedere activiteit is een voorafgaandelijke inschrijving verplicht.

Sport veilig!

Voor al wie op zoek is naar een uitstekende onbreekbare sportbril, vanaf heden 10% korting op het hele gamma van onze nieuwe sponsor https://www.opticshop.be/ via code BPA2020!  

Wie wil passen, kan terecht in de optiekzaak: https://www.opticstore.be/

Misstraat 93 te 2590 Berlaar

dirk@opticstore.be dirk@optic-services.be

BPA wil deze zomer de Antwerpenaar laten kennismaken met onze club die bergwandelen, sportklimmen, rotsklimmen en hooggebergte-toeren aanbiedt met daarbij de nodige cursussen om veilig op stap te kunnen  gaan.

Daarom organiseren wij een conditietraining / adventure running: een combinatie van lopen met het versterken van de verschillende spiergroepen. 

Iedereen vanaf 16 jaar met al wat loopervaring is welkom! Je hoeft hiervoor niet in te schrijven, maar wel stipt aanwezig te zijn, anders zijn we vertrokken! 

Data: Telkens op donderdag op 2/7, 16/7, 23/7, 30/7 en 6/8

Uur: Verzamelen om 19u25 zodat er gestart wordt om 19u30.  

De training duurt tot 21u.  

Plaats van afspraak: Fort 4 (parking tegenover Massive – 100 meter voor het Esso tankstation)

 

Daarnaast bieden wij een open klimdag voor niet leden aan op het klimmassief van Durnal. 

Datum: Zondag 23/8

Uur: 10u tot 16.30u 

Hiervoor moet wel ingeschreven worden zodat voldoende gekwalificeerde monitoren kunnen voorzien om de klimgroepen te begeleiden.  Wie inschrijft, betaalt 10 € per persoon. Dit bedrag wordt teruggestort bij aanwezigheid op de dag zelf.  Neem alvast een kijkje op Open klimdag Durnal 23/8 en schrijf in! 

Hopelijk tot binnenkort!

Marc Hermans (voor meer info: 0475 56 75 50)

Omdat er heel wat verwarring is rond het carpoolen tijdens activiteiten verwijzen we iedereen graag door naar de website van de Vlaamse Overheid i.v.m. verplaatsingen tijdens de Covid crisis. Conclusie: carpoolen is toegestaan als je de social distancing regels kan waarborgen. Indien niet dan moet je een mondmasker dragen. (zie https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/gezondheid-en-preventie-tijdens-de-coronacrisis/verplaatsingen-en-reizen-tijdens-de-coronacrisis).

Wat denk je van een trekking langs de dichtste en grootste wouden van ons land. De streek van St Hubert nodigt ons uit voor een tocht door een prachtig landschap dat we doorkruisen op 95% niet-verharde wegen. We zoeken de kleinste paden uit en vermijden elk dorp. Dit wordt een echte tocht voor woudlopers of voor mensen die een paar dagen van de wereld af willen zijn. Vergeet corona, drukte en ontstress in deze heerlijke regio. De trekking loopt langs de boven-Lesse en de Lomme. Klaterende riviertjes die wel eens overgestoken moeten worden. Lees meer.

Vanaf 27 mei wordt opnieuw elke woensdag de conditietraining georganiseerd, weliswaar buiten op de speelplaats van St. Eduardus. Meer info via Conditietraining. Inschrijven verplicht (max. aantal is 20 personen) via de activiteit in de agenda.

Vanaf 28 mei kan er opnieuw avontuurlijk getraind worden in en rond het Fort van Mortsel!

Voor meer info: Adventure running

Beste wandelaars,
 
Goed nieuws! Vanaf aanstaande zondag worden de wekelijkse wandelingen terug opgestart met inachtneming van de nodige veiligheidsvoorschriften.
De spits wordt afgebeten door Tom met een gevarieerde wandeling met een vleugje cultuur in Hoegaarden.
DW/9u/23 km
Vertrek: 09u00, Gemeenteplein, 3320 Hoegaarden aan de kiosk
Parking op het plein of in de omliggende straten
Wandelleider: Tom Lauwereins, 0495 58 44 48, tom@lauwereins.eu
Inschrijven verplicht via het formulier onder de activiteit in de kalender.
 
Volgende veiligheidsvoorschriften moeten gerespecteerd worden:
  • aangezien er met maximum 20 personen mag gewandeld worden (dit is 19 + de wandelleider die zal optreden als 'trainer' en Covid-19 verantwoordelijke), zal vooraf voor elke wandeling VERPLICHT moeten ingeschreven worden via de website.  Enkel volledig ingevulde inschrijvingsformulieren zullen aanvaard worden! De lijst wordt de dag voordien afgesloten en de wandelleider brengt deze mee tijdens de wandeling.  Deze zal ook gebruikt worden voor de contact tracing bij eventuele besmettingen. 
  • breng tijdens de wandeling STEEDS jullie lidkaart mee.
  • de afstand van 1,5 meter dient ten alle tijde gerespecteerd te worden; breng voor alle zekerheid ook altijd een mondmasker en handgel mee.
  • voor en na de training mag men niet in groepjes blijven hangen; breng een simpele picknick mee zodat deze binnen een normale tijdspanne kan genuttigd worden.
  • carpool is voorlopig niet toegestaan.
  • de wandelleider houdt toezicht op het naleven van de veiligheidsvoorschriften en heeft het laatste woord.
Uiteraard  rekenen wij op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en hopen we op deze manier tegemoet te kunnen komen aan ieders verzuchting om terug in beperkte groep te kunnen wandelen.
 
Zorg voor jezelf én voor de anderen!
 
 
Goed nieuws! De rotsen zijn terug open vanaf 21 mei. BPA heeft een reservatie op 21 mei voor het massief van Regissa!
Wees dus snel en schrijf je in via het formulier onder de activiteit in de kalender: Open klimdag Regissa
 
Zoals eerder gecommuniceerd gebeurt dit onder toezicht van een verantwoordelijke van de club. Reserveren is verplicht. 
Voor alle verdere data, surf regelmatig naar Open klimdagen 
Deze pagina wordt dagelijks geupdated. 
 
Geniet van de rotsen én hou het veilig!
 
 

De Reuzenloop gaat virtueel! Doe gratis mee en maak kans op mooie prijzen. Samen lopen we heel Europa door. Blijven lopen, blijven dromen!

Normaal doen we ieder jaar mee met de Reuzenloop in Borgerhout, maar deze gaat jammer genoeg niet door dit jaar i.v.m. COVID-19. Daarom is er een tof initiatief om dit virtueel te doen! Alle informatie hierover kan je vinden op de facebook pagina van het evenement.

Hooggebergtecafé: NIEUWE DATUM

Wegens succes herhaald! Op basis van enkele ervaringen met toeren in het hooggebergte, werd tijdens de vorige editie levendig gediscussieerd over het voorbereiden van de tochten, omgaan met aanpassing aan de hoogte en hoogteziekte, keuze van materiaal... Succesverhalen, maar ook minder succesvolle ondernemingen werden voorgesteld en besproken. Dit alles uiteraard overgoten met een heerlijke pint of koffie. Een leerrijke ervaring voor een enthousiaste groep! Wil je er ook bijzijn om actief jouw ervaringen te delen en te leren van anderen? De volgende sessie is gepland op 18 SEPTEMBER, 20 uur in Vlug Vooruit te Merksem.  Tot dan!

Meer info: dominique.suys@gmail.com of HGB café

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com