De data en locatie voor de opleiding Indoor sportklimmen KVB1&2 zijn (eindelijk) gekend.

Start op zondagavond 4 oktober in klimzaal Wallstreet! Surf naar Indoor sportklimmen KVB 1&2

Vanaf 9 september wordt opnieuw elke woensdag de conditietraining georganiseerd, zoals vertrouwd in de sportzaal van St. Eduardus. Meer info via Conditietraining. Inschrijven verplicht (max. aantal is 20 personen) via de activiteit in de agenda.

Vanaf 10 september mei kan er opnieuw avontuurlijk getraind worden in en rond het Fort van Mortsel! Voor meer info: Adventure running

Wie de wandelmicrobe te pakken heeft, vindt het al snel moeilijk om de bergschoenen na de zomer op stal te zetten. En waarom zou je? Ook in de winter kan je op stap gaan, in de sneeuw. Maar hoe doe je dat op een veilige manier? En ga je dan geen kou lijden?

BPA organiseert samen met 4 andere bergsportclubs (Alpigo, BAC Antwerpen, Vlaamse Bergsport Waasland & Hiking Advisor) de 3de editie van een cursus voor sneeuwschoenwandelaars die je helemaal klaarstomen om er zelfstandig op uit te trekken!

De opleiding bestaat uit twee opleidingsweekends & een stage. Hier leer je alle praktische tips om op een veilige en verantwoorde manier met sneeuwschoenen op stap te gaan in lawinegevaarlijk terrein. Je krijgt de kans om zelf veel te oefenen en ervaring op te doen onder leiding van ervaren en gediplomeerde tochtbegeleiders.

Alles wat je moet kennen en kunnen om zelfstandig op pad te gaan in alpien terrein leer je via onze vermaarde, uitstekende cursus Hooggebergte. De inschrijvingen starten vanaf 1 september. Wees snel!

Meer info en inschrijvingsformulier: Hooggebergtecursus 2020-2021

 

 

Corona laat ons niet los. Dit heeft spijtig genoeg een belangrijke impact op de organisatie van onze activiteiten.

Vanaf heden kunnen alle binnenlandse activiteiten doorgaan met maximum 50 personen (inclusief begeleider/s). Bij activiteiten die plaatsvinden in de provincie Antwerpen is het dragen van een mondmasker verplicht.

BPA moet ook voldoen aan de registratieplicht, dus voor iedere activiteit is een voorafgaandelijke inschrijving verplicht.

Sport veilig!

Omdat er heel wat verwarring is rond het carpoolen tijdens activiteiten verwijzen we iedereen graag door naar de website van de Vlaamse Overheid i.v.m. verplaatsingen tijdens de Covid crisis. Conclusie: carpoolen is toegestaan als je de social distancing regels kan waarborgen. Indien niet dan moet je een mondmasker dragen. (zie https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/gezondheid-en-preventie-tijdens-de-coronacrisis/verplaatsingen-en-reizen-tijdens-de-coronacrisis).

Wat denk je van een trekking langs de dichtste en grootste wouden van ons land. De streek van St Hubert nodigt ons uit voor een tocht door een prachtig landschap dat we doorkruisen op 95% niet-verharde wegen. We zoeken de kleinste paden uit en vermijden elk dorp. Dit wordt een echte tocht voor woudlopers of voor mensen die een paar dagen van de wereld af willen zijn. Vergeet corona, drukte en ontstress in deze heerlijke regio. De trekking loopt langs de boven-Lesse en de Lomme. Klaterende riviertjes die wel eens overgestoken moeten worden. Lees meer.

Beste wandelaars,
 
Goed nieuws! Vanaf aanstaande zondag worden de wekelijkse wandelingen terug opgestart met inachtneming van de nodige veiligheidsvoorschriften.
De spits wordt afgebeten door Tom met een gevarieerde wandeling met een vleugje cultuur in Hoegaarden.
DW/9u/23 km
Vertrek: 09u00, Gemeenteplein, 3320 Hoegaarden aan de kiosk
Parking op het plein of in de omliggende straten
Wandelleider: Tom Lauwereins, 0495 58 44 48, tom@lauwereins.eu
Inschrijven verplicht via het formulier onder de activiteit in de kalender.
 
Volgende veiligheidsvoorschriften moeten gerespecteerd worden:
  • aangezien er met maximum 20 personen mag gewandeld worden (dit is 19 + de wandelleider die zal optreden als 'trainer' en Covid-19 verantwoordelijke), zal vooraf voor elke wandeling VERPLICHT moeten ingeschreven worden via de website.  Enkel volledig ingevulde inschrijvingsformulieren zullen aanvaard worden! De lijst wordt de dag voordien afgesloten en de wandelleider brengt deze mee tijdens de wandeling.  Deze zal ook gebruikt worden voor de contact tracing bij eventuele besmettingen. 
  • breng tijdens de wandeling STEEDS jullie lidkaart mee.
  • de afstand van 1,5 meter dient ten alle tijde gerespecteerd te worden; breng voor alle zekerheid ook altijd een mondmasker en handgel mee.
  • voor en na de training mag men niet in groepjes blijven hangen; breng een simpele picknick mee zodat deze binnen een normale tijdspanne kan genuttigd worden.
  • carpool is voorlopig niet toegestaan.
  • de wandelleider houdt toezicht op het naleven van de veiligheidsvoorschriften en heeft het laatste woord.
Uiteraard  rekenen wij op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en hopen we op deze manier tegemoet te kunnen komen aan ieders verzuchting om terug in beperkte groep te kunnen wandelen.
 
Zorg voor jezelf én voor de anderen!
 
 
Goed nieuws! De rotsen zijn terug open vanaf 21 mei. BPA heeft een reservatie op 21 mei voor het massief van Regissa!
Wees dus snel en schrijf je in via het formulier onder de activiteit in de kalender: Open klimdag Regissa
 
Zoals eerder gecommuniceerd gebeurt dit onder toezicht van een verantwoordelijke van de club. Reserveren is verplicht. 
Voor alle verdere data, surf regelmatig naar Open klimdagen 
Deze pagina wordt dagelijks geupdated. 
 
Geniet van de rotsen én hou het veilig!
 
 

Ons clubblad Horizon is net voor de COVID-19 maatregelen vertrokken naar de drukker. Hierdoor staan er een aantal activiteiten in die niet kunnen doorgaan gezien de huidige situatie . Volgende activiteiten zijn al zeker afgelast:

  • Bivak workshop op 23/04/2020
  • Cursus KVB1&2 in mei-juni
  • Clubavond op 24/04
  • Beginnersstage tententrekking in Lake District

We houden jullie op de hoogte! 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com